7. kolo hokejovej Tipsport extraligy - piatkové zápasy

06.10.2012 Celý región

HK Poprad - HC'05 Banská Bystrica 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Góly: 10. J. Špelda (Kovačevič, S. Takáč), 12. R. Tomas (Koskinen, Macejka), 30. Sabolič (Klouda), 31. Kovačevič (D. Buc), 33. Klouda (R. Tomas, J. Špelda), 45. R. Tomas (Klouda, Sabolič), 54. Klouda (R. Tomas, Sabolič), 57. Vandas (D. Buc, Pentikäinen)
Vylúčení: 5:6 na 2 min
presilovky: 3:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Baluška - R. Gajan, Tornay
1555 divákov
 
Poprad: Nikkilä - R. Suchý, M. Šterbák, Kovačevič, D. Kramár, J. Špelda, Pentikäinen, Gáborčík, M. Kurali - R. Tomas, Klouda, Sabolič - Vandas, D. Buc, S. Takáč - Macejka, Koskinen, Homa - Matúš Paločko, B. Rapáč, P. Gapa
Banská Bystrica: Slipčenko (10. - 11. a 31. - 60. Dzubina) - Michal Grman, Richter, Ketner, Kubka, J. Predajniansky, Bambúch, Styk - Ján Sýkora, Češík, Marcinek - Jabrocký, Heizer, Hvila - Lamper, Petro, Lunter - F. Nemček, Michal Hlinka, Šimun - B. Jankovič
 
Poprad 5. októbra (TASR) - Popradčania s navrátilcami do zostavy Nikkiläm a Suchým od úvodných minút prevzali opraty zápasu pevne do svojich rúk. V 10. minúte to na prvý gól využil v presilovke príklepom od modrej Špelda. Ešte v tej istej minúte mohol v presilovke vyrovnať Jabrocký, ktorého gólovú dorážku však Nikkilä zmaril pohotovým zákrokom betónom.

Po návrate Koskinena z trestnej lavice sa však menilo skóre na druhej strane, keď po šikovnej kombinačnej akcii zvýšil na 2:0 kanonier Tomas. Dve minúty pred koncom úvodnej časti hostia síce dosiahli gól, ale nebol uznaný pre hru vysokou hokejkou.

Popradčania hrali aj v prostrednej tretine s chuťou a dokázali pridať ďalšie góly. V silnej dvojminútovke najskôr využil presilovú hru strelou do vinkla slovinský útočník Sabolič a o 21 sekúnd ho napodobnil aj jeho krajan Kovačevič. Bystričania sa po góloch psychicky rozsypali a v tejto fáze stretnutia nevedeli nič vymyslieť. V 33. minúte im zasadil ďalší úder Klouda, keď po vyšachovaní obrany dopravil za čiaru vyrazený puk po strele Tomasa.

Záverečná tretina sa odohrávala vo voľnejšom tempe a stretnutie sa už len dohrávalo. V pohode hrajúci domáci pridali v 45. minúte šiesty gól, keď kombinačnú akciu zakončil pohotovou strelou Tomas. Päť minút pred koncom opäť úradoval prvý útok Popradu, keď bol tentoraz úspešným strelcom Klouda, ktorý zvyšoval na priepastných 7:0. V 57. minúte zabil posledný klinec do bystrickej rakvy Vandas, ktorý stanovil na konečných 8:0. Jedinou otázkou záverečných minút zostávalo, či si výborný Nikkiläv bránke domácich udrží čisté konto, čo sa mu nakoniec úspešne podarilo.
 
HKm Zvolen - HK Nitra 5:3 (0:1, 2:0, 3:2)
Góly: 22. L. Jurík (Michal Chovan, Škvaridlo), 23. P. Hraško (Podkonický, Brabenec), 44. Michal Chovan (Ťavoda), 52. Škvaridlo (L. Jurík, Michal Chovan), 60. Podkonický (L. Jurík) - 2. Jokila (T. Chrenko), 46. Stümpel (Vosátko, Ordzovenský), 58. Rais (Stümpel, R. Tománek)
Vylúčení: 7:7 na 2 min
presilovky: 3:2
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Müllner - P. Šefčík, Zvrškovec
1723 divákov

Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, Mucha, Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Martin Ďaloga - Méry, Síkela, Čanky
Nitra: M. Valent - König, M. Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Arvay, od 9. M. Pupák - Jokila, T. Chrenko, Martin Segľa - R. Tománek, Stümpel, M. Kováčik - Podstavek, Hamrák, Mašlonka - Kadura, Bene, Kmeč
 
Zvolen 5. október 2012 (TASR) - Na vývine zápasu sa podpísali v súboji dvoch tabuľkových lídrov najmä vylúčenia. Zvolenčanom víťazstvá v tejto sezóne zachutili, pocit prehry si nepripúšťali ani s Nitranmi a po dvoch tretinách nádejne vykročili k trojbodovému zisku. Za tesné vedenie vďačili hlavne druhej tretine, v ktorej nielenže strelili dva góly, ale prebrali aj iniciatívu. Nitrania sa už v 2. min v presilovke tešili z gólu po Jokilovej trefe a Chrenkovej nahrávke. Zvolenčania sa pri premieňaní šancí dosť natrálili, v úvodnej dvadsaťminútovke Chovan už v 2. min, Škvaridlo v 16-tej bránku netrafili a aj Ťavodov luft v 18. min mohol mrzieť.

V 22. min v presilovke po strele Chovana od modrej dorazil puk do odkrytej bránky L. Jurík a o ďalšiu minútu neskôr, opäť pri početnej prevahe, úplne voľný Hraško bombou pod hornú žŕdku zužitkoval ideálnu nahrávku Podkonického. Domáci mohli gólovo aj odskočiť, keď v 26. min po faule Baču nepremenil trestné strieľanie Ďaloga. Tesne pred prestávkou v 37. min Chovanovu tutovku vvykryl Valent a aj táto situácia napovedala, že hostia s okienkami v obrane nešetrili. V ofenzíve vynikali viac, aj v nej však zlyhali vtedy, keď nemali, ako trebárs pri presilovke o dvoch hráčov trvajúcej 99 sekúnd.

V tretej tretine sa na domácu stranu výrazne misky vá naklonili v 44. min, a do tretice im na gól dopriala presilovka. V doklepnutí odrazeného puku po strele Ťavodu pomohol Chovan a ak by o pár sekúnd neskôr premenil samostatný nájazd L. Zuzin, mohlo byť po zápase. Ako sa takéto šance premieňajú, ukázal po vysunutí od Vosátka v 46. min Stümpel, šikovne trafil medzi nohy Šimka a dráma bola na svete. Lepšie sa v nej cítili Zvolenčania, v 52. min sa Škvaridlo po odrazenom puku otočil pred bránkou na 'päťhalierniku', zavesil pod žŕdku a jasne naznačil, kto je pánom pod Pustým hradom. Hosťom už nepomohol gól Raisa v 58. min, ako inak ak v presilovke, a mali dve minúty čas na vyrovnanie, z toho 79 sekúnd pri power play. Osem sekúnd pred koncom do prázdnej bránky spečatil výsledok Poidkonický.

Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Čo nás môže zastaviť, no jedine súper. Máme v mužstve víťazné typy, z toho pramení naša efektívnosť. Nepáči sa mi naše časté vylučovanie, strácame kompaktnosť pätiek, je to zbytočné. Prvá tretina bola kŕčovitá, zle sme korčuľovali. V druhej sme otočili zápas, snažili sa hrať nátlakovo, rátali sme s tým, že donútime súpera k chybám. Hru sme začali kontrolovať, ku koncu sme sa stiahli trochu dozadu, bol to hokej zaujímavý, dramatický, podali sme dobrú robotu."

Antonín Stavjaňa, kouč Nitry: "V bránke nastúpila nová tvár Michal Valent a nesklamal. Taktiku sme odvíjali zo zabezpečenej obrany oveľa viac ako predtým. Rýchlo sme sa dostali do vedenia a snažili sa ho čo najdlhšie udržať. Bohužiaľ, nejaké pozičné šachy sme hrať nemohli, domáci nám strelili góly v presilovkách z dorážok, my sme sa škodlivo snažili vypracovať čisté šance na gól."

Michal Chovan, jeden zo strojcov víťazstva Zvolena: "Už som mal toho plné zuby ku koncu, mohol som trafiť, no netrafil prázdnu bránku. Dúfam, že táto víťazná séria nám vydrží čo najdlhšie. Zdôrazňovali sme si, aby nás rozhodca nevylučoval, dostali sme súpera na koňa, no v tom je naša sila, že vieme otočiť zápas. Aj som mužstvo poškodil pri dvojnásobnom treste, mrzelo ma to, o to viac som sa snažil. Veľa sme cez leto dreli, aj na ľade, sme super tím, vieme sa zomknúť ako kolektív. Takúto partiu sme tu dlho nemali, dúfam, že budeme sláviť úspech, aj tí, čo nie sú zo Zvolena, zapadli do kolektívu perfektne."

Michal Valent, brankár Nitry: "Pre mňa to bolo dobré, že sme hrali s vedúcim mužstvom. Premiéru mám za sebou, pred mesiacom som ešte chytal v prípravnom zápasee v Boleslavi, teraz konečne naostro, škoda, že bez bodov. Pomohli mi chalani v prvej tretine, v druhej sme pykali za vylúčenia, treba sa z toho poučiť."

HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 45. Holovič - 8. T. Sýkora (Lažo), 37. Škoda (Lažo)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše Preisinger (Skalica) 5 min + DKZ za seknutie
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jonák - Návratek a Tvrdoň
1543 divákov
 
Skalica: Kotvan - Trška, L. Kozák, I. Jankovič, Vyrúbalík, Barák, Gábriš, Srnec, Jaborník - M. Bartánus, R. Školiak, M. Bakoš - T. Višňovský, A. Kudrna, M. Sloboda - Kutálek, Stieler, Preisinger - J. Jurík, Holovič, R. KonečnýŽilina: M. Laco - D. Devečka, Rúfus, Dlouhý, Harant, Brcko, Sekáč, T. Staňo - Horanský, Troliga, T. Varga - T. Sýkora, Škoda, Lažo - Drevenák, Važan, R. Krajči - Mašlonka, Valášek, Hajnik 
 
ŠHK 37 Piešťany - Dukla Trenčín 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Góly: 28. T. Melichárek (tr. strieľanie) - 1. Pardavý, 33. Lelkeš (Tybor, Marosz), 49. Sojčík (Tybor)
Vylúčení: 4:6 na 2 min
presilovky a oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc - Valach, Holienka
3060 divákov
 
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - Stupka, Mertel, T. Melichárek - J. Ručkay, Tatar, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - B. Jánoš, V. Nemec, S. Saliji
Trenčín: Kristín - T. Bokroš, Biro, E. Bagin, E. Bednár, Habšuda, Imrich, Ďurkech, M. Nemčík - Pardavý, J. Gašparovič, O. Mikula - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Marosz, Broska, Šišovský - B. Jakúbek, M. Adamec, Mravík
 
KlubZVVpPpP B
1.Zvolen  8  
  7  
  1  
  0  
  0  
  35:22  
  23
2.Nitra84112 40:2915
3.MHC Mountfield84112 21:2115
4.Košice84103 31:2414
5.Piešťany84013 28:2413
6.Skalica84004 26:3112
7.Poprad83104 31:2311
8.Ban. Bystrica83104 20:2311
9.Žilina72032 16:229
10.Trenčín72005 22:286
 
 

Vyberte región